Min råtta skakar och knaprar med tänderna?

När jag hål­ler på med min råt­ta så känns det som om han vibre­rar lite är det för att han fry­ser eller något annat? sen låter det ock­så som han hac­kar tän­der ibland. Jag har hört att det kan bero på att dom trivs men det kanske inte stäm­mer alls? Emma

Råt­tor knap­rar, hac­kar och tug­gar med sina tän­der när de tyc­ker någon­ting är mysigt och när de är avslapp­na­de. Det är van­ligt att de ska­kar till och ryser lite när de gör det­ta. Ibland kan de ock­så blub­ba med ögo­nen, röra ögo­nen in och ut.

Råt­tor kan ska­ka av fle­ra oli­ka anled­ning­ar. En del råt­tor spän­ner sig och ska­kar lite i krop­pen när de blir upp­lyf­ta eller skräm­da.

Honor­råt­tor ska­kar i krop­pen, och ibland vif­tar de på öro­nen, när de löper.   Johan Lundin 📧

2007-08-29 🕐 3:44

En kommentar om “Min råtta skakar och knaprar med tänderna?

  1. Pingback: Ratpower - Allt om råttor » Blog Archive » Är mina råttor lyckliga?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *